Oorsprong behang

 

 

In de middeleeuwen begonnen de rijken in Europa hun wanden te bekleden door een wandtapijt op te hangen. Aan het einde van de 16e eeuw kwam goudleerbehang op en vanaf de 18e eeuw werd er al 'normaal' behang gemaakt. Maar in het begin werd dit nog met de hand beschilderd! U begrijpt dat het toen alleen een product was voor de rijken onder ons. Normale mensen hadden witgekalkte muren. Later toen de druktechniek meer werd toegepast en het behang in grote oplagen werd gemaakt, werd de prijs een stuk lager. Op dat moment werd behang voor het grote publiek beschikbaar. Tegenwoordig word behang weer steeds meer een luxeproduct met bijzondere druktechnieken en ontworpen door designers, waardoor de prijzen weer omhoog schieten.

 

Het ouderwetse behang was dik en stevig, om lelijke ondergronden te camoufleren. bij het behang van nu is de ondergrond juist erg belangrijk. die moet meestal erg glad zijn om ervoor te zorgen dat het behang goed tot zijn recht komt. 

 

behang is erg trendgevoelig, net als mode. Gelukkig is er ontzettend veel keus, waardoor er altijd wel iets bij zit naar uw smaak. Het plakken gaat niet meer hetzelfde als vroeger. Ieder behang heeft een andere samenstelling qua grondstoffen en pigmenten (bijvoorbeeld metallics) en dus heeft ieder behang een ander verwerkingsvoorschrift.

Zoeken

Winkelmandje

0 artikel(en)
Transportkosten:  € 9.00

(tot 10kg, graag in overleg bij bestellingen boven de 10kg)

 

Boven de € 75,- GEEN verzendkosten!

 

Verzending naar buitenland op aanvraag
Blijf op de hoogte via:

     Follow boerverf on Twitter Follow boerverf on Twitter