Verwijderen van oud behang

 

 

U kan het behang verwijderen door middel van:

 

Afweekmiddel:

Met de afweekmiddel dat verdund is met water lost u de lijmlaag van het behang op. 

Breng de afweekmiddel aan door middel van een spons of evt. een plantenspuit. Laat het middel intrekken en controleer 10 min. later of er al een laag losgelaten heeft, zo niet herhaal dit tot de behang zo los van de muur zit dat het makkelijk te verwijderen is met een plamuurmes.

* Bij vinylbehang met een plastic laagje breng je kleine gaatjes in het behang door middel van een behangperforator of een stanley mesje. Dit doe je zodat de afweekmiddel kan doordringen in de lijmlaag van het behang.

 

Stoomapparaat:

Door middel van een stoomapparaat met heet water is het behang ook makkelijk te verwijderen. Dit gaat niet zo snel als met een afweekmiddel omdat je maar kleine oppervlakken tegelijk kan doen.

 

 

Voorbereiding nieuw behang

Vul alle gaatjes en scheurtjes en schuur oneffenheden glad. Zorg dat de muur niet poederend is. Test dit door met een vochtige doek over de muur te strijken. Geeft het af? Neem dan de hele muur af tot er niets meer af komt. En impregneer dit met een fixeer.

Er kan ook een laagje op de muur zitten dat niet goed vast zit. Neem een stuk afplaktape en wrijf dit stevig op de overgrond. Als u het er weer afhaald mag de muur niet loslaten.

 

Controleer of de muur zuigend is, met een eenvoudige test. Spat wat water tegen de muur, als het in de muur trekt dan is de muur zuigend. Impregneer in dat geval met een voorstrijkmiddel voor zuigende muren.

De ondergrond moet ook droog en vlekvrij zijn. Bij lekkage of optrekkend vocht wil behang niet fijn plakken. Op vet vlekken hecht behang ook niet. Bij oude lekkage plekken, roetplekken en nicotineaanslag moet u de muren eerst isoleren met een speciaal vlekwerend middel. Anders kunnen de kleuren van de vlek door het behang heen trekken. Zorg ervoor dat de muurkleur overeen komt met de behangkleur : bij donkere kleuren kunt u het best de muur ook donker kleuren en bij lichte kleuren moet u zeker zijn dat de ondergrond licht en niet vlekkeris is. Dit zou er doorheen kunnen schijnen. 

 

Zoeken

Winkelmandje

0 artikel(en)
Transportkosten:  € 9.00

(tot 10kg, graag in overleg bij bestellingen boven de 10kg)

 

Boven de € 75,- GEEN verzendkosten!

 

Verzending naar buitenland op aanvraag
Blijf op de hoogte via:

     Follow boerverf on Twitter Follow boerverf on Twitter